Polițiștii împart pliante împotriva consumului de droguri

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu și un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat vineri activități care au avut ca scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, polițiștii au purtat discuții cu grupuri de tineri, prin care au evidențiat faptul că, atât consumul de droguri, cât și consumul de alcool au în comun mai multe efecte dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane.
Totodată, un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, le-a prezentat minorilor două perechi de ochelari, care simulează efectele resimțite de consumatorii de substanțe psihoactive.
Sfaturile polițiștilor pentru minori au fost, printre alte, canalizarea creativității și a inteligenței spre zone utile pentru viitorul lor și concentrarea activităților pe lucruri benefice unei dezvoltări armonioase.
De precizat este faptul că un rol important în preîntâmpinarea consumului de droguri sau alcool îl au părinții, care trebuie să-și educe copiii corespunzător, din punct de vedere moral și spiritual, pregătindu-i pentru a face față realităților dure ale vieții.
Astfel de activități vor continua și în perioada 11-13 iunie, urmând a fi desfășurate activități de prevenire și informare a tinerilor, aducând în prim plan riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive.
Printre localitățile unde vor fi organizate aceste activități, se regăsesc municipiile Târgu Jiu și Motru, orașele Rovinari și Bumbești-Jiu, dar și localități din mediul rural, precum comunele Drăguțești, Turcinești și Schela.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com