Polițiștii gorjeni au căutat mafia lemnului

Joi, în întreg județul Gorj, polițiști, împreună cu jandarni, au derulat o acțiune de amploare, în baza Planului de acțiune Scutul Pădurii, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. La această operațiune au participat polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice și transporturi, precum și jandarmi, care au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, a fost controlată circulația materialului lemnos, fiind organizate filtre rutiere amplasate în punctele obligatorii de trecere, la nivel județean.

Polițiștii și jandarmii care au fost angrenați în această misiune, în colaborare cu specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (gărzi forestiere, specialiști ai ROMSILVA și ocoale silvice), au verificat 28 de obiective din județ și 106 mijloace de transport a materialului lemnos.

Au fost efectuate activități specifice de control pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos. De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni  și au fost aplicate 83 de sanctiuni contravenționale, în valoare de 52.7800 lei. Totodată, au fost confiscați 89 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 40.000 de lei.(Sursa: IPJ Gorj)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com