Poliţiştii au reţinut 18 permise auto

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj acţionează permanent pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și un trafic în siguranță pe drumurile publice, cu măsuri sporite pe perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Astfel, în perioada 4 – 7 decembrie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate.

 

În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 80 de evenimente sesizate pe raza judeţului Gorj, din care 52 au fost sesizate prin apelul de urgenţă 112.

 

Au fost constatate 27 de infracţiuni, din care 7 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 31 de persoane fiind cercetate în aceste cauze.

 

Totodată, au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, din care 89 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, 235 pentru nerespectarea normelor circulaţiei rutiere.

 

Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 122.000 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 8.250 de lei.

 

Poliţiştii rutieri au reţinut 18 permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.

 

 

Ex.: La data de 7 decembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Politie Urdari au identificat în trafic un bărbat de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674, având permisul de conducere anulat.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere anulat.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO

 

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

 

În acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com