Poliţia Locală vrea să scape oraşul Târgu Jiu de aspectul de înmormântare permanentă

Polițiștii Biroului Control Comercial din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu au desfășurat o serie de acțiuni de verificare a agenților economici care desfășoară activități de comercializare a obiectelor și aranjamentelor florare funerare.

Aceste acțiuni vin ca urmare a faptului că municipiul Târgu Jiu beneficiază de promovare internă și internațională, prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing susținute de Ministerul Turismului, care a lansat un clip de prezentare a cinci localități din România, printre care și orașul nostru, ca destinație de city break sau turism cultural.

„Poliția Locală Târgu Jiu salută această inițiativă și, prin îndeplinirea sarcinilor și responsabilităților conferite de lege, acționează pentru transformarea municipiului într-un loc primitor, cu comerț civilizat, desfășurat doar în locuri autorizate, vitrine frumos aranjate, trotuare libere, fațade neacoperite pentru a se observa arhitectura zonei. Deși cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Târgu Jiu este Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în primul Război Mondial, nu dorim ca întregul oraș să aibă un aspect funebru prin expunerea în afara spațiilor autorizate a obiectelor și a aranjamentelor funerare.

Prin urmare, în perioada 07 – 12 februarie 2019, au fost verificați 21 comercianți care aveau expuse în afara punctului de lucru obiecte și coroane funerare. S-au aplicat 16 avertismente verbale și 4 amenzi contravenționale. Constatările au fost făcute în baza HCL nr. 522/2018, care prevede amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, cu posibilitatea achitării în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Mai precizăm faptul că încălcarea repetată a acestor norme se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei și cu măsura complementară de suspendarea a activității pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Până în prezent nu s-a suspendat nicio activitate comercială pentru încălcare repetată a acestor reglementări.”, conform unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com