Poliţia locală, razie în trafic. Şoferi sancţionaţi pentru că au parcat neregulamentar

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat astăzi în mai multe zone din municipiul Târgu Jiu în vederea respectării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare  și dispozițiilor  Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulației rutiere pe domeniul public.

Activitatea Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare. În temeiul atribuțiilor deținute de polițiștii locali, acțiunea a avut în primul rând scop preventiv,  fiind aduse la cunoștința conducătorilor auto aspecte referitoare la educația rutieră.

Una din zonele cu trafic aglomerat este Piața Centrală. Agenții constatatori au efectuat acțiuni de verificare în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară, fapte prevăzute în actele normative în vigoare.  De asemenea, polițiștii locali au asigurat fluența circulației în zona de responsabilitate.

Pe lângă activitățile de prevenție desfășurate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au fost aplicate și sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale.

De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate peste 1 100 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 137.000  lei, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu și peste 850 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 215 000 lei, conform OUG nr. 195/2002.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face un apel către conducătorii auto, conform prevederilor legale,  să evite parcarea  vehiculelor pe trotuare,  spații verzi, locuri de așteptare, pe scuaruri,  pe marcaje, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător, spații de joacă pentru copii sau parcuri, să parcheze doar în locurile special amenajate, să nu oprească și să staționeze pe arterele principale ale municipiului şi să respecte întocmai şi la timp indicaţiile polițiștilor de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com