Poliţia a aruncat în aer paza de la CEO

Poliţiştii gorjeni au aruncat în aer serviciile de pază de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de Sucursala Electrocentrale Rovinari ajungă să nu mai fie păzită. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Gorj – Serviciul de Ordine Publică au inițiat o acțiune, împreună cu ITM Gorj, la o societate comercială din orașul Rovinari, pentru prevenirea, depistarea și combaterea desfășurării de activități lucrative fără forme legale, precum și pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, începând cu data de 1 mai, prestatorul serviciilor de pază la aceasta societate comerciala a fost înlocuit cu o altă firmă, iar unele documente nu sunt întocmite conform prevederilor legale. Pentru deficienţele constatate, firma de pază a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

12 persoane fără contracte

Şi inspectorii de muncă au contribuit la control. La solicitarea IJP Gorj, inspectorii de muncă s-au deplasat în teritoriu pentru a verifica respectarea legislaţiei muncii de către angajatorul care a preluat contractul de pază în cadrul CE Oltenia. În timpul verificărilor, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere că angajatorul are sediul social în judeţul Olt, fişele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru definitivarea controlului.

Explicaţia CEO

„Procedura pentru atribuirea unui nou contract de prestare a serviciilor de paza la 15 obiective apartinand CE Oltenia a fost incheiata in data de 27.04.2018. Din numarul total de 7 ofertanti, au fost desemnate castigatoare 2 societati. Conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, in cazul in care are loc schimbarea furnizorului serviciilor de paza, fostul furnizor este obligat sa asigure prestarea serviciilor conform prevederilor contractuale, pana ce noul furnizor va realiza instituirea serviciului de paza. Precizam ca in aceasta perioada nu au fost inregistrate incidente de securitate la niciun obiectiv al CE Oltenia, iar activitatea de paza este monitorizata permanent de catre responsabili ai CE Oltenia pentru a se derula in mod corespunzator”, potrivit unei informării a CEO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com