PNL și PSD se bat pe merite pentru legea care vizează pensionarea minerilor

Liberalii și pesediștii gorjeni se luptă pe merite în privința legii care reduce cu doi ani vârsta de pensioare în minerit. „Legea care vizează pensionarea minerilor și energeticienilor a fost adoptată, astăzi, de plenul Camerei Deputaților. Este un proiect pe care l-am susținut pentru că a fost singurul care a avut șanse, dată fiind majoritatea politică. Pentru mine era important să fie aprobat un proiect pentru angajații din CEO. Grupul PNL a votat acest proiect.De asemenea, în imagini o să vedeți ce am spus la dezbaterile din plen. Eu am susținut inițiativa și în Comisia de muncă, și în Camera Deputaților”, a transmis deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Weber a scris și el pe pagina de socializare

„O altă promisiune onorată

Prin votarea proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, am dovedit respectul pe care îl avem pentru această categorie profesională. Așteptăm ca președintele Iohannis să dea dovadă de același respect și să promulge de îndată acest act normativ.”, potrivit lui Mihai Weber, deputat PSD și liderul social-democraților gorjeni.

Liberalii spun că Weber a lipsit de la vot, dar a dat cartela unui coleg

Potrivit unui comunicat de presă al PNL Gorj, proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații din sistemul minier a fost votat în Camera Deputaților. „Este un proiect susținut de președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, atât în Comisia de Muncă, dar și în plenul Parlamentului și votat de toți deputații PNL.

Inițiativa legislativă privind reducerea vârstei de pensionare a avut un parcurs dificil, primind aviz negativ din partea Guvernului și fiind dezbătută de două ori în comisia de muncă și pusă tot de două ori pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, este cel care a susținut acest proiect atât în Comisia de Muncă, dar și în plenul Camerei Deputaților la dezbateri. ”Legea care vizează pensionarea minerilor și energeticienilor a fost adoptată, astăzi, de plenul Camerei Deputaților. Este un proiect pe care l-am susținut pentru că a fost singurul care a avut șanse, dată fiind majoritatea politică. Pentru mine era important să fie aprobat un proiect pentru angajații din CEO. Grupul PNL a votat acest proiect. Eu am susținut inițiativa și în Comisia de muncă, și în Camera Deputaților.”, a precizat Dan Vîlceanu.

Semnatarii proiectului nu au fost prezenți nici în comisie și nici la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților, mai mult decât atât , pentru a-și securiza votul unui parlamentar condamnat penal și al cărui mandat trebuia vacantat, parlamentarii PSD au părăsit sala și au lăsat ședința fără cvorum, atunci când a fost pentru prima dată trecut pe ordinea de zi proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Nici astăzi, când proiectul a fost supus votului Camerei Deputaților, unul dintre semnatari –deputatul PSD Mihai Weber- nu a fost prezent în sală. A lăsat, în schimb, cartela de vot unui coleg, care a votat proiectul în locul său. Niciun alt proiect din cele aproape 30 aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaților nu a fost votat de deputatul PSD de Gorj.”, potrivit PNL Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com