Planul Național Schimbări Climatice trebuie să cuprindă investițiile hidro din Gorj!

Specialiștii în domeniu și publicul interesat are timp până pe 28 februarie să transmit puncta de vedere cu privire la Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice 2021-2030. Planul trebuie să fie modificat și completat, dat fiind faptul că au fost modificate țintele de poluare în UE. Documentul este în dezbatere pe siteuul Ministerului Energie. Planul ar trebui să vizeze și finalizarea investițiilor hidroenergetice de pe râul Jiu.

Proiect Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice 2021-2030 trebuie să fie revizut în urma recomandărilor formulate de Comisia Europeană.

În urma aderării UE la Acordul de la Paris și odată cu publicarea Strategiei Uniunii Energetice, Uniunea și-a asumat un rol important în privința combaterii schimbărilor climatice, prin cele 5 dimensiuni principale: securitate energetică, decarbonare, eficiență energetică, piața internă a energiei și cercetare, inovare și competitivitate.

Astfel, Uniunea Europeană s-a angajat să conducă tranziția energetică la nivel global, prin îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, care vizează furnizarea de energie curată în întreaga Uniune Europeană. Pentru a îndeplini acest angajament, Uniunea Europeană a stabilit obiective privind energia și clima la nivelul anului 2030, după cum urmează:

 Obiectivul privind reducerea emisiilor interne de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu 1990;

 Obiectivul privind un consum de energie din surse regenerabile de 34% în 2030;

 Obiectivul privind îmbunătățirea eficienței energetice cu 32,5% în 2030;

 Obiectivul de interconectare a pieței de energie electrică la un nivel de 15% până în

2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com