Pierderile pe 2018 ar fi fost acceptate la rectificarea de buget de anul trecut, susţine un şef din CEO

Pierderile pe 2018 de la Complexul Energetic Oltenia sunt în prezent un motiv de dispute politice. Este vorba de motivul principal invocat de liderii ALDE Gorj, când  se cere schimbarea din funcţie a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului companiei.

Ion Ruşeţ, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că încă de anul trecut pierderile companiei au fost asumate la nivel guvernamental. Acestea ar fi generate exclusiv de efortul financiar depus pentru achiziţia certificatelor de CO2. Mai sunt unele voci care vorbesc de pierderi din exploatare. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele oficiale care vor fi făcute publice de administraţia Complexului Energetic Oltenia şi cum vor fi indicatorii econmici la capitolul activitate de exploatare şi activitate financiară.

Care este realitatea?

Pe de altă parte, Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat în presa centrală, recent, că societatea ar fi înregistrat un profit de 500 de milioane de lei pe 2018, dacă nu ar fi existat creşterea explozivă a preţului la certificatele de CO2. Publicarea datelor oficiale va aduce lumină la acest capitol al pierderilor CEO pe anul trecut. De acest lucru va depinde probabil şi scaunul actualilor manageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com