Peste o jumătate de secol de la înființarea Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiționale

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la Sala “Florin Isuf” un complex de manifestări închinate împlinirii a 52 de ani de la înființarea instituției.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este un așezământ cultural aflat sub autoritatea Consiliului Județean Gorj. Instituția își structurează activitatea în funcție de trei programme multianuale

  1. Marketing și management cultural- relația cu teritoriul
  2. Rădăcini- specializat în cultura populară
  3. Acasă la Brâncuși- Specializat în susținerea elementelor de cultură scriisă și promovarea națională și international a imaginii culturale a Gorjului.

Rolul CJCPCT Gorj ca instituție de cultură este acela de conservare, cercetare, protejare, transmitere, promovare și punere în valoare a culturii tradiționale și a patrimoniului cultural imaterial, precum și valorizarea creației artistice contemporane a județului. Centrul organizează unele din cele mai importante evenimente culturale de peste an în județul nostru.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj aniversează așadar săptămâna aceasta 52 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, vineri, 28 februarie 2020, începând cu ora 11.00, la sediul instituţiei, va avea loc vernisarea expoziţiei de grafică semnată de Ioana-Teodora Duță, expoziției de sculptură semnată de Traian Duță, expoziției de icoane a colegilor de la C.J.C.P.T Vîlcea, expoziției de mozaic semnată de Ivan Kanchev din Bulgaria și o expoziție “Debut de mărțișor” semnată de Francesca-Maria Laigner, o elevă din comuna Bâlteni.

Vineri 28 februarie începând cu ora 11.00 la Sala “Florin Isuf” va avea loc și gala premiilor CJCPCT Gorj, dar și lansarea albumului de prezentare a instituției noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com