Peste 800 de locuri de muncă la o nouă fabrică de sisteme de siguranță auto la Rovinari

În luna noiembrie a acestui an, compania Autoliv a oficializat deschiderea unei noi fabrici de sisteme de siguranță auto în Rovinari, județul Gorj. Inițiativa dezvoltării Autoliv într-o nouă locație din țară vine pe fondul unor creșteri de volume pe care compania le previzionează pentru următorii trei ani.

Decizia companiei Autoliv de a investi în județul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forța de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate și dorință în a-și construi o carieră în industria auto. Susținerea din partea autorităților locale a fost de asemenea un argument în favoarea acestei decizii.

Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de Euro intr-o fabrica de tip “greenefield” si in echipamente de productie de ultima generatie. și va construi o hală de producție  de peste 8000 metri patrati. Lucrările vor începe chiar în luna decembrie și producția  este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019. Autoliv intenționează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică și primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor. În locația din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranță auto, un produs foarte complex și cu cerințe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea  personalului și va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizația din Brașov.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajați, in urmatoarele locații din țară : Brașov. Lugoj, Reșița, Sf. Gheorghe și Onești. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieți și contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave”, potrivit unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com