Peste 16.000 de investigații CT la Spitalul Județean

Rolul radiologiei în managementul modern al pacientului a devenit vital, deoarece, prin investigațiile radiologice și imagistice, se poate, după caz, stabili un diagnostic corect și precis. De asemenea, prin aceste investigații se poate decide care este conduita terapeutică optimă.

Astfel, potrivit medicilor, aproape fiecare pacient internat în spital beneficiază, pe durata spitalizării, de cel puțin un tip de investigație imagistică (CT, RMN, radiografie, ecografie, etc).

La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, echipa de medici și cadre medicale de la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală au realizat, de la începutul anului și până în prezent, peste 16.500 de investigații CT, 1.470 investigații RMN, 1.358 osteodensitometrii, 315 mamografii și peste 35.150 de radiografii în regim de urgență și ambulator.

Acestea, firește, efectuate în condițiile epidemiologice fără precedent ale pandemiei COVID-19.

Activitatea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală este asigurată permanent, inclusiv prin serviciul de gardă și este împărțită între cele două locații (clădirea SJU de pe strada Tudor Vladimirescu și clădirea de pe strada Progresului), activând 5 medici radiologi specialiști și primari și un medic rezident, asistați de 14 asistenți medicali în sediul de pe strada Tudor Vladimirescu și 7 medici radiologi specialiști și primari asistați de 12 asistenți în locația de pe strada Progresului.

Aceștia și restul angajaților Laboratorului se asigură că pacienții beneficiază de investigațiile de care au nevoie, în deplină siguranță.

Cadrele medicale au examinat, în perioada pandemiei, fără să ezite, atât pacienți pozitivi COVID-19, cât și pacienți non-COVID-19.

„Radiologia oferă o paletă tot mai largă de aplicații – de la modalități de diagnostic la proceduri intervenționale. Echipa Laboratorului SJU Târgu-Jiu este pregătită de orice provocare, mai ales că medicii care o formează au pregătire profesională complexă și diverse stagii de specializare. Avem o activitate complexă și un volum mare de muncă, dar toți suntem caracterizați de dorința de perfecționare profesională. Numărul pacienților care au nevoie de serviciile acestui laborator este mare și, din păcate, numărul de medici radiologi este destul de mic. În pandemie, am trecut prin etape diferite de dificultate, în special datorită  faptului că investigațiile imagistice joacă un rol crucial atât în diagnosticul integrat, cât și în managementul clinic al pneumoniei COVID-19.  În contextul epidemiologic actual, ne confruntăm cu un număr foarte mare al pacienților cu insuficiențe respiratorii acute care se adresează preponderent în regim de urgență. Pe de altă parte, impactul pandemiei asupra pacienților cronici a constat în limitarea adresabilității acestora la unitățile spitalicești, la momentul prezentării expunând forme imagistice atipice de boală”, a declarat Dr. Roxana Folcuți, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com