Pesediştii s-au întrecut în a anunţa aducerea unui aparat RMN la Spitalul Judeţean

Social-democraţii au anunţat marţi simultan pe paginile de socializare că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va beneficia de un aparat RMN şi de un computer tomograf. De acelaşi aparate vor beneficia însă şi alte unităţi spitaliceşti din ţară.Primul care a dat vestea a fost deputatul Mihai Weber. „Astăzi la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN) unde, alături de premierul, Mihai Tudose și ministrul Sănătății, Florian Bodog a fost prezent și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. Spitalul Județean Gorj va primi în acest an, un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). Iar în următoarea etapă a proiectului va primi și și un Computer Tomograf (CT). Anul începe cu vești bune pentru gorjeni”, a anunţat Mihai Weber, deputat PSD Gorj.

Anunţ şi de la Cosmin Popescu

„Astăzi este o zi importantă pentru ceea ce însemnă serviciile medicale din România și din județul Gorj. În urmă cu o jumătate de oră s-au semnat la Guvern contractele pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Sunt foarte mulțumit, fiindcă o dată cu semnarea acestor contracte de achiziție, Spitalul Județean Gorj va primi în acest an, în primă fază un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN) și un Computer Tomograf (CT) în faza a doua a proiectului”, potrivit lui Cosmin Popescu.

Anunţ şi de la Guvern

Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică. 34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate. ”Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educație și infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci când are o problemă de sănătate”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Șeful Executivului i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale și pe managerii de spital prezenți la ceremonie că au un partener în Guvern în responsabilitatea lor de a aduce îmbunătățiri sistemului medical.

Acord cu Banca Mondială

”Astăzi îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) și un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel național, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată”, a subliniat ministrul Sănătății, Florian Bodog. Ministrul a adăugat că este responsabilitatea autorităților locale și a managerilor de spital să asigure spațiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească. Cele trei contracte de achiziție sunt finanțate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, și deblocat în cursul anului 2017.  Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com