Pericol, dacă CEO nu se apucă să scoată cărbune. Ia drumul CEH!

Complexul Energetic Oltenia poate avea cât de curând soarta Complexului Energetic Hunedoara. Și nu trebuie să se întâmple lucruri spectaculoase, ci doar să nu existe cărbune pentru grupurile energetice. Sunt ani de zile de recuperat, la Complexul Energetic Oltenia, în ceea ce privește deschiderea de fronturi noi de lucru și a realizării planurilor de expropriere. Acestea nu au mai fost realizate și sunt întârzieri în toate carierele miniere.

Nici nu au mai fost respectate peste tot tehnologiile în ceea ce privește depozitarea sterilului. Excavatoarele s-au învârtit în loc și este nevoie de o perioadă suplimentară până când lucrurile vor intra pe făgașul normal. Recent a fost modificat Codul Silvic în favoarea Complexului Energetic Oltenia. Sunt șanse să fie realizate defrișări și să fie extinse fronturile de lucru, dar nu se știe în cât timp.

S-a terminat cărbunele pentru Mintia

Termocentrala Midia se va opri din lipsă de cărbune, iar orașul Deva va rămâne fără apă caldă, avertizează liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, potrivit Mediafax.

„Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Iștoc. Acesta acuză Guvernul pentru această situație. „Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților”, a mai spus liderul de sindicat. Cristian Iștoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com