Pensionarii din CEO nu vor avea dreptul la două tone de cărbune

Pensionarii din minerit au şanse reduse să beneficieze de o cotă de cărbune pentru încălzirea de iarnă. Este vorba de cantitatea de două tone pe care tot mai mulţi angajaţi o aşteaptă de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit unor surse din rândul administraţiei colosului energetic şansele ca pensionarii din minerit să beneficieze de această facilitate sunt aproape nule.

Gratuitate la Săcelu?

Se va analiza de către sindicate şi conducerea companiei o altă posibilă facilitate, respectiv intrarea pensionarilor din minerit gratuit la Baza de la Săcelu, însă şi în acest caz sunt şanse reduse ca facilitatea să fie acordată. Se are în vedere faptul că cei 13.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia beneficiază prin contractul colectiv de muncă de gratuitate la bazinele de la Săcelu. Prin urmare facilitatea se acordă doar personalului salariat din companie.

One thought on “Pensionarii din CEO nu vor avea dreptul la două tone de cărbune

 • 15 iunie 2018 la 8:35
  Legătură permanentă

  Sa tineti minte un sfat pe care nici agitatorii considerati lideri sindicali nu se sinchisesc sa- l patrunda, de ce ” bibilica nu ii ajuta”, adica nu inteleg si nu stiu sa ceara ca exista rezerve care sa acopere aceste drepturi considerate ca pe vremea cand traia mama mea, dumnezeu sa o ierte. Sotia mea primea o renta viagera ca a nascut patru copii, dar mama mea NU. De ce , ca facea parte din generatia”Tarelui”, de dupa al doilea razboi mondial, tata a muncit in acel razboi ca pilot, a ajuns pana pe Tatra, s-a intors s-a facut veterinar, ca daca ramanea in armata ca i-au propus a refuzat totul, fara sa fie membru de partid.
  Am cam lungit-o, pe scurt, pe energeticieni a-ti reusit sa-i tundeti de cota de energie, se stie, cine si de ce! Acum ve-ti aduce la acelas numitor si partea din acest minerit ce bruma mai exista, ce cei care au profit de cota de carbune erau din generatia anilor „70/90, mai incapatanati in longevitate.
  Inca un sfat pentru „liderii necalificati ” , care nu au citit, nu au simtit si nu stiu ca miscarea minerilor din AUGUST 1977, dupa aplicarea sistemului global in RSR, au cerut „scurt pe doi”, aceleasi drepturi care existau la conditiile, tehnica din 1929.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com