Pe cine vrea să pedepsească Dăncilă la CEO?

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Târgu Jiu că va face publice rezultatele verificării Corpului de Control. În maximum două săptămâni raportul va fi cunoscut la nivelul publicului interesat. Dăncilă a mai spus că trebuie găsite pârghii atât la nivel naţional, cât şi european, care să compenseze financiar costurile ridicate ale certificatelor de CO2.

„Am discutat cu conducerea Complexului (Complexul Energetic Oltenia – n.r.), cu liderii de sindicat, am ascultat opinia fiecăruia, am identificat principalele două probleme, acestea sunt legate de certificatele de CO2, altă problemă este legată de investiţii, o altă problemă este legată de faptul că media de vârstă este de 50 de ani şi că trebuie să aducem tineri care să ducă mai departe acest specific. (…) Pe lângă eforturile la nivel de Guvern, trebuie să facem eforturi şi la nivel european, se formează o nouă comisie, trebuie ca Ministerul Energiei să ia legătura cu viitorul comisar pentru energie astfel încât să găsim pârghii care să compenseze financiar costurile foarte ridicate ale certificatelor de CO2 şi, în acelaşi timp, sper că europarlamentarii, am convingerea de fapt, că europarlamentarii vor ridica această problemă şi pe amendamentele pe care le vor pune în cadrul comisiei de industrie, în cazul comisiei pe energie, vor putea să atenueze din costul într-adevăr foarte ridicat al certificatelor de CO2″, a spus Dăncilă după o întâlnire la Termocentrala Rovinari cu conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO). „Avem deja două exproprieri în circuit, scoaterea din fond forestier, avem cele două în circuitul de avizare şi pe anul 2019 mai avem în plan încă patru hotărâri de Guvern pentru realizarea exproprierilor, deci şi acest aspect este o prioritate pentru Guvernul României”, a precizat premierul.

Vâlceanu crede că a fost vorba de campanie electorală

Deputatul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat în conferinţa de presă a partidului că vizita premierului a fost una electorală şi măsurile anunţate până acum nu au fost decât promisiuni neonorate. „Au dat lege pentru exceptarea CEO de la plata certificatelor verzi. A fost o minciună. O gogoriţă ordinară. Cei de la minister nu au notificat Comisia Europeană pentru obţinerea unui aviz, astfel încât Comisia Europeană să fie de acord cu acordarea unui ajutor de stat, pentru că este un ajutor de stat. S-au lăudat că au modificat Codul Silvic. L-au adus şi pe Deneş pe aici. Nimic. Nu s-a întâmplat nimic. Sunt hotărâri de Guvern care nu au ajutat la nimic. Acum mai aduc un salvator. Dăncilă este şi ea salvatorul CEO?”, a spus Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com