Pe cine trimite Gorjul la Alba Iulia

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României în anul Centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia sunt invitați să participe din județul Gorj Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului”, ansamblu al Căminului Cultural Polovragi și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

20 de membri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani vor prezenta pe 1 decembrie la Alba Iulia un program artistic de 20 de minute, cuprinzând dansuri reprezentative județului Gorj.  Ansamblul folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi a luat naștere în 1954. În ultimii doi ani au participat la festivaluri ale Portului Popular din Sibiu, Vâlcea, Argeș și Gorj. Au reprezentat Polovragiul în țări ca Italia, Polonia, Serbia. Ansamblul Cheile Oltețului are peste 100 de membri, în prezent. Cel mai tânăr are patru ani și cel mai bătrân 84 de ani. Teoretic nu avem o limită de vârstă.

Membrii ansamblului din Polovragi  sunt înscriși ca dansatori la secția de dansuri populare a Școlii Populare de Artă din municipiul Târgu Jiu. Cei care merg la Alba Iulia îmbrăcați în costume tradiționale românești, din zona Polovragi participă începând cu ora 12.00 la parada populară. Aceasta se va desfășura pe traseul: Biserica „Pogorârea Sfântului Duh „  – Bulevardul pietonal- Monumentul Unirii. Programul artistic va începe la ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com