Patru persoane, reţinute în cazul slovenului bătut până a ajuns la spital. A fost lovit cu bucăţi de cărămidă în cap!

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui număr de patru persoane, suspecte de săvârşirea unor infracţiuni, după cum urmează:

–           trei persoane suspecte, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute de art. 371 Cod penal şi lovirea şi alte violenţe, prevăzute de art. 193 alin.2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 Cod penal, privind concursul de infracţiuni  şi art.77 lit. a Cod penal – circumstanţa agravantă legală privind săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună,

–           o persoană suspectă, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 Cod penal, privind concursul de infracţiuni  şi art.77 lit. a Cod penal – circumstanţa agravantă legală privind săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună.

Reţinerea s-a dispus pe o durată de 24 ore, începând de la data de 12.02.2019, orele 23.

Procurorul a avut în vedere faptul că din cercetările efectuate a rezultat că la data de 12.02.2019, în jurul orelor 00:00, pe raza localităţii Iaşi, jud. Gorj, cei patru suspecţi au aplicat, cu intenţia de a ucide, persoanei vătămate M.M., cetăţean sloven, mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, precum şi cu corpuri contondente (cărămizi), la nivelul capului şi al corpului.

În urma loviturilor, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 60-65 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa, în prezent aceasta fiind internată în Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

În aceleaşi împrejurări, s-a reţinut că suspecţii au tulburat ordinea şi liniştea publică.

Totodată, în aceleaşi împrejurări trei dintre suspecţi au lovit cu pumnii şi picioarele şi cu un obiect contondent persoana vătămată R.M.I., provocându-i acestuia leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.(comunicat)

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com