Partenerii FNME din societatea civilă, dezvăluire despre Sorin Boza

Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, care se află într-un parteneriat cu Federaţia Naţională Mine Energie, reprezentativă la nivelul Complexului Energetic Oltenia(CEO), a făcut o dezvăluire importantă despre conducerea companiei. Cumpănaşu susţine că actualii şefi ai companiei ar fi renunţat la o investiţie americană de 4 miliarde de euro. De asemenea, Alexandru Cumpănaşu a precizat că a încercat de mai multe ori să discute cu şefii CEO şi nu au reuşit.

Ce spune Cumpănaşu

„Mai am o întrebare pentru şeful de la Complexul Energetic Oltenia. Am zis că nu dau nume, dar asta este 0,0001% din ce se întâmplă în energie. Dacă lucrurile astea nu se schimbă în trei luni de zile le veţi afla pe toate. De ce a refuzat un investitor american al cărui nume nu îl dau acum(documentul ne-a parvenit şi nouă pentru că sindicatul este parte din acest proces) de patru miliarde de dolari? Repet: de ce a refuzat o investiţie de 4 miliarde de dolari în Complexul Energetic Oltenia, din care acest complex se dezvolta şi vindea energie altor ţări. Coaliţia a încercat să se întâlnescă cu el. Este mai uşor să te întâlneşti cu ministrul Economiei…”, potrivit lui Cumpănaşu. Posibil ca afacerea respectivă să se refere la gazeificarea cărbunelui, despre care s-a mai vorbit în trecut. Nu se cunosc însă pe deplin efectele afacerii respective asupra companiei. Alexandru Cumpănaşu susţine că în caz de nevoie majoră de energie electrică restartarea Complexului Energetic Hunedoara ar costa statul român peste 2 miliarde de euro.

Partenerii FNME

Federația Naţională Mine-Energie, federație cu peste 10.000 de membri de sindicat din județele Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Suceava, Brașov și Constanța, s-a alăturat anul trecut Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănaşu.  „Federația Mine-Energie este reprezentativă în domeniul energiei electrice, al petrolului și al gazelor naturale, precum și în domeniul mineritului energetic. Federația va fi reprezentată la nivel național de către Liviu Besleagă, vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României”, se arăta anul trecut într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com