Parlamentarii şi-au adus aminte de voturile de la CEO şi au votat Codul Silvic. Liberalii şi cei de la USR nu vor să audă de CEO!

Terenurile pot fi scoase din fondul forestier pentru lucrări miniere de interes naţional, în urma modificărilor aduse Codului Silvic. Propunerile au trecut miercuri de votul Camerei Deputaţilor, iar legea va merge spre promulgare la preşedinte. Este prima veste bună de la înfiinţarea colosului energetic şi până în prezent şi este un ajutor esenţial pentru derularea programului de exproprieri, în vederea deschiderii de noi fronturi de lucru. Modificarea legislativă este în avantajul direct al Complexului Energetic Oltenia.

Prima mână de ajutor întinsă CEO

„Beneficiarul scoaterii definitive din fondul forestier naţional al terenurilor necesare realizării lucrărilor miniere de inte naţional şi de utilitate publică de exploatare a zăcămintelor de lignit este operatorul economic cu capital integral sau majoritar stat în cazul terenurilor forestiere achiziţionate de acesta sau statul român în cazul terenurilor care au făcut obiectul exproprie Prin excepţie, reducerea fondului forestier naţional prin scoaterea definitivă a terenurilor pentru realizarea lucrărilor menţion se realizează fără compensare şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului’, prevede textul adoptat.

Dacă deputaţii de Gorj au votat pentru trecerea proiectului, unul dintre ei, Victor Ponta, nu apare pe lista de vot. Per ansamblu, liberalii şi cei de la USR nu au votat modificarea Codului Silvic. Problema este că nici măcar liberalii din Dolj, unde CEO are două termocentrale, nu au vrut să audă de votarea proiectului de modificare a Codului Silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com