Parlamentar: Dacă CEO nu iese pe profit, atunci nu pot fi mărite nici salariile oamenilor

Unul dintre parlamentarii de Gorj este de părere că anul viitor va fi imposibil să fie majorate salariile în Complexul Energetic Oltenia. Totul depinde de situaţia economică a companiei la finalul acestui an. După cum se cunoaşte, Complexul Energetic Oltenia a anunţat deja că ar putea finaliza anul 2018 cu o pierdere de 975 de milioane de lei. Parlamentarul de Gorj, Scarlat Iriza, este de părere că în lipsa profitului este imposibil ca lefurile salariaţilor să fie majorate.

În timp ce administraţia Complexului Energetic Oltenia susţine că pierderile au legătură doar cu preţul certifcatelor de CO2, un alt parlamentar de Gorj, Dan Vâlceanu, este de părere că e nevoie ca unii şefi să plece din companie prin demisie, dacă vor fi înregistrate pierderi pe 2018.

Actualii conducători ai colosului energetic sunt însă siguri că Ministerul Energiei va face o analiză amănunţită a situaţiei economice şi se va observa că pierderile au fost generate în exclusivitate de preţul crescut al certificatelor de CO2. .

 

Ce se întâmplă cu profitul CEO

„Problema este că dacă nu este profit în acest an la Complexul Energetic Oltenia atunci nu vor putea fi mărite salariile oamenilor. Oamenii cer salarii mai mari, raportat şi la munca prestată. Este bine dacă s-ar putea da şi vouchere de vacanţă. A fost o iniţiativă foarte bună a Guvernului şi ar fi bine dacă s-ar putea aplica şi la Complexul Energetic Oltenia. Trebuie să le dăm şi voucherele de vacanţă. Oamenii au nevoie de o perioadă de repaos după un an de muncă grea: mă refer în principal la cei din producţie”, a declarat Scarlat Iriza, deputat de Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com