Pâine, dar mai mult circ la „Elvira Godeanu”! Intrarea liberă până în 20-20!

Şedinţa Consiliului Local Târgu Jiu care a avut loc luni la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiu a avut mai mulţi spectatori decât Simpozionul internaţional dedicat lui Constantin Brâncuşi. Jocul de scenă a fost impecabil pe alocuri, dar nu a lipsit hilarul. Tragedia şi comedia s-au împletit şi piesa s-a încheiat apoteotic cu ieşirea rapidă din sală a actorilor. Spectatorii au rămas însă şi au ascultat oratoria lui Marian Rotaru, omul care a dus meseria de pedichiurist la stat pe cele mai înalte culmi de popularitate.

Mulţi consilieri urcaţi pe scenă şi-au luat o mină serioasă, iar la un moment dat au depus în scris primarului o solicitare de demitere a lui Marian Rotaru din fruntea Direcţiei de Patrimoniu. Intrarea la manifestarea pe bani publici a fost liberă. A semănat puţin cu „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale. Toată lumea s-a bucurat de teatru, chiar dacă a fost extrem de ieftin. Culmea e că s-a jucat fără repetiţii.

 

Părerea spectatorului de teatru

„Balet pe muzica de manele!

Mimeaza interesul fata de cetatean, dar orchestreaza circ la teatru…

Vadit dezinteresati de problemele locuitorilor platitori de taxe si impozite in acest oras, astazi, ca de 20 de ani incoace, discutiile in Consiliul Local Tg Jiu sunt joc de tabere, grupuri de interese si golanii. Putinii oameni mai capabili din acest consiliu, pleaca pe fenta si stagneaza cu fruntea plecata. In tot acest timp, afacerile cu beneficii locale amerizeaza in alte zone din tara, studentii eminenti nu au loc de munca in Gorj, elevii viseaza sa nu se mai intoarca aici, mineritul devine insuficient pentru sustinerea zonei.

Candva, costurile pentru indiferenta multora dintre noi vor fi imposibil de recuperat, patriotismul local care pe multi ne tine inradacinati in zona se va consuma, vor ramane singuri sa coordoneze un oras gri, in care vor apasa pe butoane fara a mai exista masa de manevra.

Inca sunt convins ca un grup de 40-50 de oameni onesti, pregatiti profesional in diverse domenii, bine ancorati in societate, care nu sunt de vanzare si care nu se suspecteaza unii pe altii de presupuneri absurde, pot redresa Targu Jiul!

Haideti impreuna sa ii gasim, fara patimi politice si fara jocuri ascunse! Miza este despre noi, despre mesele impreuna cu familia in aceeasi incapere si nu pe Skype, despre copii care sa mai traiasca in Romania, despre bunici care sa nu ramana singuri, despre noi, ca oameni, ca societate normala”, potrivit lui Radu Miruţă, liderul USR Gorj, prezent ca spectator luni la teatru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com