Pagube produse de vântul puternic în mai multe localități din Gorj

Din păcate, atenționările emise de Administrația Națională de Meteorologie se adeveresc, iar vântul a început luni să bată cu putere. În urma acestor fenomene meteo, pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea a șase situații de urgență:

„1. În comuna Lelești am fost solicitați să intervenim după ce vântul puternic a smuls un acoperiș al unei anexe provocând daune și la o altă anexă aflată în imediata apropiere.   La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri TgJiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție astfel încât acestea să nu mai reprezinte un pericol.   Din fericire, pagubele produse au fost doar de natură materială. 2. În orașul Bumbești-Jiu am fost solicitați să intervenim pentru îndepărtarea unor bucăți de construcție de la acoperișurile a două blocuri. La fața locului s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu care a constatat că este vorba despre mai multe elemente de lemn și tablă care puteau să cadă și să pună în pericol trecătorii. Pompierii militari au intervenit și au îndepărtat pericolul.

  1. Tot din cauza vântului puternic, în stațiunea montană Rânca, mai multe bucăți de tablă din acoperișul unei pensiuni au căzut. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție. 4. În municipiul Tg-Jiu am fost solicitați să intervenim pentru a îndepărta elemente de construcție de la un acoperișul unui bloc situat strada Garofiței. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri TgJiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție astfel încât acestea să nu mai reprezinte un pericol. 5. În orașul Bumbești-Jiu am fost solicitați să intervenim pentru a îndepărta elemente de construcție ale unui acoperiș, care din cauza vântului puternic au fost smulse pe o suprafață de aproximativ 50 mp, existând riscul prăbușirii acestuia în parcarea din vecinătatea blocului precum și peste un parc de joacă pentru copii. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție BumbeștiJiu care a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție eliminând pericolul ca acestea să cadă și să producă victime sau pagube materiale. 6. În orașul Tismana am fost solicitați să intervenim pentru a îndepărta crengile copacilor care reprezentau un pericol pe drumul DN 76, pe o lungime de aproximativ 3 km. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Tismana care a intervenit pentru înlăturarea crengilor eliminând pericolul ca aceasta să cadă și să blocheze drumul DN 76 sau să producă victime și pagube materiale.”, conform pompierilor gorjeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com