Oug 114, privind taxa pe lăcomie, la mâna BNR. Ponta: OUG 114, mineriadă economică

Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naționale a României (BNR), a precizat, sâmbătă, că pentru a fi transformată de către Parlament în lege, OUG nr. 114/2018 trebuie să fie avizată de BNR în ceea ce privește taxa pe activele băncilor.

„Este important să facem un sumar. OUG 114 a trecut tacit de Senat. Cuvântul tacit poate să te ducă în derută – asta înseamnă că Senatul s-a abținut de la vot. Practic tot aranjamentul a trecut în seama Camerei Deputaților. La Camera Deputaților va trebui să fie făcut și un aviz de legalitate, o analiză de legalitate și va trebui să fie respectată legea și cu avizul Băncii Naționale. Acum se discută, sunt preocupări consistente pentru a se găsit o soluție, dar soluția cu ROBOR-ul nu poate să stea în picioare”, a afirmat Adrian Vasilescu, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, la rândul său, că OUG 114 a fost o mineriadă economică.

„OUG 114 dată între Crăciun şi Anul nou a fost o mineriadă economică, au venit cu bâtele Vâlcov şi Teodorovici, s-au pus cu bâtele pe toată lumea, acum sigur trebuie să mai panseze băncile, societăţile din energie. (…) După această mineriadă, fondul suveran este cel mai mare jaf din istoria României de la invazia sovietică încoace, pentru că tot ceea ce România mai are: Hidroelectrica, Romgaz, (…) Imprimeria Naţională şi Loteria, adică tot ce a mai rămas vacă de muls, este dusă în staulul lui Vâlcov, acolo vor fi omorâte şi împărţite, vândute pe bucăţi. Sper ca doamna Dâncilă şi cancelaria nouă să reuşească să o protejeze”, a adăugat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com