ONG-urile de mediu organizează un marș pentru urgență climatică în patria cărbunelui, în Gorj

Vineri 29 Noiembrie 2019, în București va avea loc al doilea marș pentru acțiune climatică. Sub numele de “Ziua pentru acțiune climatică”, acesta va fi organizat și în alte 11 orașe: Târgu Jiu, Iași, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov, Bacău, Târgul Ocna și Craiova. Marșul este organizat de mișcarea FFF din România și Climate Strike Romania. Marșurile și protestele pentru acțiune climatică au loc în toată lumea, sunt din ce în ce mai frecvente și sunt organizate pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă și să declare stare de urgență climatică.

În data de 20 Septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 20 Noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu se iau în considerare schimbările climatice. Sunt așteptați toți cei care sunt dispuși să lupte pentru viitorul nostru al tuturor pe această planetă pe data de 29 Noiembrie 2019 la București sau, dacă nu pot ajunge la București, în celelalte orașe.

Mesajul organizatorilor

Pe 29 noiembrie ne reunim în stradă pentru #ClimateActionDay.

Liderii lumii ne-au dezamăgit.

Ne-am săturat de promisiuni și nu mai avem timp de alte discuții elaborate. Dacă nu ai reușit să ajungi la Global Climate Strike pe 20 septembrie sau dacă simți că mesajul încă nu a fost luat în serios (pentru că nu a fost), pe #29Noiembrie vino cu prieteni, cu părinți, cu bunici, cu toți care-ți sunt dragi și nu în uita de pancarte!

La nivel internațional, timp de mai bine de 24 de ani, înalții reprezentanți ai statelor au oferit false garanții că se vrea tranziția spre o economie sustenabilă prin intermediul unor strategii intens dezbătute dar care fie sunt amânate la nesfârșit, fie sunt date uitării. La nivel național se încearcă rezolvarea problemei schimbărilor climatice „din pix” prin rapoarte și statistici făcute din niște birouri parcă rupte de realitate, care nu se apropie nici pe departe cu situația de la fața locului. Casa noastră este în flăcări. Potrivit IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), suntem la mai puțin de 12 ani de punctul din care nu ne vom mai putea remedia greșelile. La sfârșitul lunii, alegerile prezidențiale vor fi fost deja decise, un nou guvern instituit și, în consecință, o ocazie perfectă pentru a le reaminti miniștrilor și oamenilor cu putere politică că trebuie să ia măsuri urgențe în vederea respectării Acordului de la Paris și a asigurării unui plan de dezvoltare durabilă a României.

Repercursiunile schimbărilor climatice și ale încălzirii globale, fenomene accentuate de activități umane, au început să fie resimțite din ce în ce mai mult în diferite părți ale globului. Din cauza aceasta, este neapărat nevoie de o mobilizare cât mai mare pentru a se reuși pe cât posibil atenuarea acestor efecte. Oameni din toată lumea vor ieși încă o dată în stradă pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă într-una care să aibă în vedere și viitorul generațiilor viitoare pe această planetă. Suntem responsabili nu numai pentru protejarea celor de lângă noi, ci și pentru conservarea singurei noastre case pentru cei ce ne vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com