Ore ca la balamuc pentru elevii de la Ştefulescu şi CNTV. Constructorii „regelui imobiliarelor” din Târgu Jiu nu au auzit de panouri fonoabsorbante

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au parte de ore cu scandal în fiecare zi. Este vorba de zonele adiacente străzii Geneva din Târgu Jiu, unde a început de câteva săptămâni construcţia unui bloc de locuinţe. Acesta aparţine lui Narcis Ciocăzanu, potrivit panoului unde este înscris numărul autorizaţiei de construire. Dis-de-dimineaţă echipele de muncitori încep lucrul şi folosesc utilaje de mare tonaj sau scule care produc mult zgomot.

Fără folii pentru praf şi panouri pentru zgomot

Şantierul abia a fost împrejmuit cu un gard metalic prin care se vede exact tot ce se întâmplă pe şantier. Nu există niciun fel de folii de protecţie care să împiedice praful să se răspundească în zonă. Nu se mai pune problema unor panouri fonoabsorbante care să limiteze decibelii produşi de funcţionarea sculelor şi a utilajelor. Astfel, zecile de copii care învaţă în clasele din vecinătatea şantierului sunt obligaţi să suporte zgomotul de afară. Nici autorităţile cu atribuţii de verificare şi control nu au de gând să se impună.

Dacă aleşii locali nu aveau alte interese, în zona unde se construieşte blocul de locuinţe ar fi trebuit să fie o parcare publică pentru a elimina maşinile care sunt acum parcate pe strada Geneva şi care îngreunează traficul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com