Orașul Târgu Jiu, înconjurat de depozite necontrolate de gunoi!

Având în vedere fotografiile și articolele de presă apărute în data de 05.07.2019, în mediul online, în legătură cu depozitarea deșeurilor pe malul râului Amaradia din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali s-au sesizat din oficiu și au procedat la verificarea aspectelor sesizate. La fața locului au fost depistate cantități însemnate de deșeuri (resturi provenite din construcții, deșeuri menajere, deșeuri textile, plastice, resturi vegetale). A fost identificat deținătorul legal al autoutilitarei din care au fost descărcate resturile provenite din construcții, în scopul luării măsurilor legale ce se impun.

S-a constatat că o parte din deșeurile găsite la fața locului au fost aruncate de către o persoană care locuiește în zona respectivă, fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 169/2006. Persoana amendată și-a luat angajamentul că va aduce terenul la stadiul inițial, în cel mai scurt timp, prin ridicarea deșeurilor și prin salubrizarea corespunzătoare a zonei afectate.

Totodată, în data de 10.07.2019, polițiștii locali au desfășurat o acțiune de verificare a respectării normelor privind păstrarea curăţeniei albiilor râurilor şi a cursurilor de ape ce traversează municipiul Târgu Jiu, respectiv Amaradia, Jiu și Șușița.
Ca urmare a acestei acțiuni, polițiștii locali au depistat un conducător auto în timp ce transporta deșeuri cu o autoutilitară, în scopul depozitării acestora în zona Termocentralei din apropierea râului Jiu.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform H.C.L. nr. 169/2006.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu nu tolerează acțiunile celor care nu respectă normele de protecția mediului, amenzile fiind stabilite la nivelul maxim prevăzut de actele normative date în competență.
Mulțumim tuturor cetățenilor care sesizează aceste aspecte și le transmitem celor care aruncă gunoaiele la întâmplare că nu numai polițiștii locali stau cu ochii pe ei, ci și cetățenii care își doresc un oraș curat.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com