Oficial: Nu mai sunt locuri pentru pacienți COVID la Târgu Jiu și Târgu-Cărbunești 217 bolnavi

Situația epidemiei de coronavirus în județul Gorj nu este deloc sub control. A crescut substantial numărul de cazuri de COVID 19 și spitalele COVID sau cu secții COVID sunt pline. Potrivit datelor oficiale sunt 217 gorjeni infectați cu noul coronavirus. O parte a acestora a cerut externarea. Cert este că la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești sunt 200 de locuri, iar la Spitalul Județean Târgu Jiu 18 locuri.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

–           nu mai există persoane în carantină instituționalizată;

–           711 persoane se află în autoizolare la domiciliu (54 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 106 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);

Până în momentul de față, 429 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 212 persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5115 teste, din care 15 sunt în așteptare.

„Menționăm că datele prezentate se pot modifica, în funcție de evoluția epidemiologică.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.”, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com