O întreagă grupare de contrabandiști, pusă în libertate de judecători

Magistrații gorjeni au pus în libertate o grupare întreagă compusă din suspecți de contrabandă cu alcool și tutun. Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la data de 21 iunie în mai multe județe, inclusiv Gorjul, procurorul de caz a dispus reținerea a șapte persoane, trei femei și patru bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 60 de ani, din judetul Gorj. Totodată, față de o femeie, de 38 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar. Cele 7 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, iar la data de 22 iunie, instanța a dispus punerea acestora în libertate.

Cercetați în libertate

Este de amintit că la data de 21 iunie, polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Gorj, Craiova, Alba, Mehedinţi, Olt și Hunedoara, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B. T. Gorj, au acționat pentru destructurarea a două grupări infracţionale, cu preocupări în domeniul contrabandei cu tutun şi alcool. Au fost efectuate 45 de percheziţii domiciliare, în județele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara, fiind puse în aplicare 34 de mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că membrii acestor grupări ar fi acţionat în Gorj, începând din 2018, pentru a obţine venituri necuvenite din comercializarea de produse accizabile,

(ţigări şi alcool) introduse ilicit în România din state non-UE, respectiv Serbia și Macedonia de Nord. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg de foi de tutun uscat, 15 kg de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la percheziții au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.”, potrivit IPJ Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com