O ia CEO pe urmele CEH? La cine sunt soluţiile pentru CEO

Fostul lider sindical al Sindicatului Muntele din Complexul Energetic Hunedoara, Petre Nica, trage un semnal de alarmă în urma protestelor de la Complexul Energetic Oltenia. Nica se teme ca nu cumva Complexul Energetic Oltenia să o ia pe urmele Complexului Energetic Hunedoara, care se chinuie să supravieţuiască.

Reducerea activităţii la CEO ar avea efecte devastatoare pentru economia Gorjului. Politicienii,  indiferent de partide(PNL, PSD, ALDE, PD, UDMR, etc) au o mare responsabilitate pentru situaţia în care a ajuns şi Complexul Energetic Oltenia. Protestatarii au dreptate, să ceară salarii şi o viaţă mai bună. Şefii din administraţie le cer să reia lucrul pentru a nu se bloca activitatea. Liderii de sindicat mari tac.

Soluţii miraculoase pentru CEO nu există. Poate dacă făcea parte dintr-un mix energetic, o companie de sine stătătoare care să combine energie din mai multe resurse. Trenul mixului energetic poate s-a pierdut. Cu o complicitate din partea politicienilor. Au avut pâinea şi cuţitul. Minerii şi energeticienii vor să fie acum plătiţi pentru munca prestată şi salarii şi condiţii de muncă decente. Toate s-au adunat acum şi mămăliga poate exploda, dar să explodeze în faţa politicienilor care să se uite şi în ograda CEO.

Ce spune Petre Nica

„Sistemul energetic românesc a fost creat pentru a folosi resursele naturale naționale, pentru ca România să fie independentă energetic! A pune un astfel de sistem într-o piață de energie concurențială pe model european cu reglementări pentru mix energetic, înseamnă îngenuncherea sistemului! Politicienii trimiși tot de către noi în Parlament după 1989 n-au înțeles asta! CEH este un mort care pare viu pentru că PSD nu are bunul simț să spună adevarul, în CEO se repetă istoria trăită de CEH. Dacă politic nu se intervine în salvarea CEO, administrativ nu sunt soluții. Salariile mici, personalul insuficient, condițiile de muncă grele şi poverile financiare ale societății vor scoate oamenii în stradă, activitatea de producere a energiei posibil să fie sistată, lanțul vicios va duce astfel CEO într-o zonă gravă, fără ieșire!”, potrivit lui Petre Nica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com