O cunoscută vedetă naţională face o investiţie majoră într-o localitate gorjeană

Grigore Cartianu, jurnalist din presa centrală, originar din Brădiceni, Peştişani, a început amenajarea a două heleşteie în localitatea natală. Unul va fi pentru agrement, iar celălalt pentru pescuit sportiv. Cele două lacuri vor fi amenajate pe o suprafaţă totală de 3 hectare.

Cartianu deţine terenul respectiv pe care l-a cumpărat cu zece ani în urmă. Jurnalistul vine des la Peştişani şi îşi vizitează consătenii şi moşia de acolo. Unul din amicii de pe pagina sa de socializare îi recomandă lui Grigore Cartianu să angajeze paznici ca să nu rămână bălţile fără peşte.

„Reţeta” investiţiei

„Buldozerul a mușcat pentru prima dată din pământul pietros dintre satele Brădiceni și Hobița, pe malul stâng al râului Bistrița. Aici, pe aproape trei hectare, vor fi două heleșteie pentru pescuit sportiv și agrement.E un teren pe care l-am cumpărat cu vreo zece ani în urmă, de la moștenitorii învățătorului Constantin Tabacu din Hobița – martirul anticomunist care, după ce a construit cu mâinile lui școala primară din satul marelui sculptor Constantin Brâncuși, a fost arestat la nunta fiului său și trimis la muncă forțată, la Canal. Pe pământul acesta sărăcăcios nu prea se poate face agricultură rentabilă. În ultimii ani a fost fâneață, dar și iarba e rară, de vezi șopârla prin ea. Heleșteiele vor crea o oază de vredeață, la câteva sute de metri de Casa memorială „Constantin Brâncuși”. Aici mă voi retrage să-mi scriu cărțile, în liniște, când voi fugi de agitația Capitalei.Peste doi-trei ani, când lacurile vor fi gata, vă voi invita să vă plimbați cu barca și să prindeți câțiva crapi. Știucă nu veți găsi, că doar nu suntem la Belina! :). P. S. – Dacă vreți să construiți ceva similar, vă dau rețeta: finanțarea lucrărilor se face exclusiv din valoarea pietrișului dislocat. Veți avea heleșteie fără să scoateți niciun leu din buzunar. Cu două condiții: terenul să fie pietros, iar pânza de apă freatică să nu fie la adâncime prea mare”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a lui Grigore Cartianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com