Număr record de persoane controlate de poliție în 24 de ore: 2.700

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 217 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 2.700 de persoane, 238 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 113 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.700 lei, din care 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 pentru nerespectarea măsurile de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020 art. 5 (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020, 3 pentru fapte de natură economică în context COVID-19 și 4 în baza Legii 61/1991 privind asigurarea ordinii și liniștii publice.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com