Nu sunt bani pentru modernizarea bazei de tratament de la Săcelu

Şefii Complexului Energetic Oltenia au anunţat că, deocamdată, nu au planuri în acest an în ceea ce priveşte modernizarea bazei de tratament de la Săcelu. Este vorba de bazinele închise, precum şi unitatea de cazare şi cantina. Fondurile se vor axa pe redeschiderea plajei şi a bazinelor în aer liber.

Aşadar, minerii nu vor putea merge la Săcelu în acest an pentru un sejur la unitatea de cazare deţinută de Complexul Energetic Oltenia, chiar dacă vor beneficia în premieră de vouchere de vacanţă.

Staţiunea Săcelu

Statiunea Sacelu se afla pe DN 67; la 32 km NE de resedinta judetului Gorj; la 80 km V de Rm Valcea si la 20 km SV de Tg Carbunesti.

Complexul balnear este compus din:

– baza de tratament;

– spatii cazare in Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri; camere cu doua locuri, apartamente cu 4 locuri si grupuri sanitare proprii;

– spatiu pentru servirea mesei si bar;

– bazine in aer liber;

– plaja care a beneficiat de investitii de modernizare in anul 2013, alocate de CE Oltenia, putand oferi un cadru modern  si dotarile necesare petrecerii unui sejur placut: nisip fin, 100 de sezlonguri, umbrele, dusuri, grupuri  sanitare noi,  punct de prim ajutor si o terasa unde pot fi consumate produse alimentare si bauturi racoritoare  diverse.

Atestare:

Pe o inscriptie sapata in piatra, in anul 275 d.Hr, se specifica: “EGO MARCUS TIBERIUS MARCIANUS AESCULAPIO ET HYGIALE DEIS AQORUM POTENTIAM  DEDICO  SOLVEDUS  DEZIDERATIONEM  MEAE  POST  MERITO”.

In anul 1480, este atestata documentar de catre domnitorul Tepelus Voda.

Afectiuni care se trateaza:

–    afectiuni ale aparatului locomotor;

–    afectiuni neurologice periferice;

–    afectiuni ale sistemului nervos central;

–    afectiuni ale aparatului respirator;

–    afectiuni ORL;

–    afectiuni digestive, hepato-biliare si renale.

Tratamentul este prescris de catre medicul specialist fiziobalneoterapeut si se efectueaza sub directa supraveghere a cadrelor medicale competente. Baza de tratament este dotata cu sali ce contin aparatura de ultima tehnologie pentru terapie cu:

–   magnetodiaflux

–   curenti interferentiali diadinamici de inalta si joasa frecventa;

–   ultrasunete;

–   aerosoli individuali;

–   bai galvanice;

–   unde scurte;

–   masaj terapeutic si de relaxare;

–   bai calde la cada cu apa minerala;

–   kinetoterapie.

Posibilitatile de tratament la rece se rezuma la baile de soare si impachetari cu namol sapropelic. Pentru cura interna se foloseste izvorul “Caciulata”, iar in afectiunile oftalmologice “Izvorul de Ochi”. Ele sunt situate in albia raului Blahnita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com