Nu ştiu la ce să se aştepte după Paşti, la CEO: viitorul e incert rău

Minerii şi energeticienii nu ştiu la ce să se aştepte după Paşti la Complexul Energetic Oltenia. Povestea cu „noi ne-am făcut datoria şi am produs cărbune şi energie electrică” s-ar putea să nu mai intereseze pe nimeni de la nivel local sau central. Pentru energia electrică produsă în anul 2018 a fost făcut un efort financiar uriaş. Este vorba de peste 1,4 miliarde de lei pentru plata certificatelor de CO2. Ce s-ar fi putut face cu banii aceştia? Probabil s-ar fi putut construi un drum expres de la Craiova la Târgu Jiu. Primăriile ar fi avut bani pentru toate investiţiile. La fel şi Complexul Energetic Oltenia şi-ar fi putut permite o serie de investiţii sau chiar majorări de salarii, în special în partea de producţie. Când vine vorba de salarii Complexul Energetic Oltenia nu mai este de mult ce a fost pe vremuri. Este depăşit lejer de salariile din Sănătate, de exemplu.

Oamenii de rând din Complexul Energetic Oltenia se tem pe bună dreptate pentru viitorul locurilor lor de muncă şi se întreabă până când va mai intra salariul pe card, chiar dacă muncă este făcută lună de lună?!

Taxele şi pierderile pe anul trecut ar putea să pună capac acestei munci. Rămâne de văzut ce soluţii au managerii, Ministerul Energiei şi Guvernul pentru o companie strategică, cel puţin la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com