Nu e loc pentru minerii de rând la masa bogaţilor de la sindicate sau de la administraţie

Sindicatul Liber EMC Roşia a avut o reacţie dură la adresa sindicaliştilor care au renunţat la echilibrarea salariilor şi au semnat un acord cu administraţia CEO. Astfel, armonizarea lefurilor din Complexul Energetic Oltenia va fi discutată anul viitor. Motivul oficial a fost că nu mai este timp în 2017 pentru majorarea salariilor mici.

„Când la masa negocierilor se sta cam așa, nu prea poți face mare lucru la negocieri, nici pentru cei cu clase mici și nici pentru cei cu clase cât de cât rezonabile. Majoritatea salariatiilor acestei companii, au și ei vina ca nu s-a respectat ART. 153 al CCM, la fel de mult ca și liderii de sindicat din FNME. Din păcate de suferit, tot noi, toți suferim, da am spus corect, noi toti, pentru ca suntem atât de dezbinați încât nu putem face, încă, o unitate sindicala, cu oameni care sa ne reprezinte corect interesele noastre ale salariatiilor la negocieri in fata administrației. Marii CAPI din Federația Univers, Marciuc, Caldaruse , Iovan, cei care ne negociază de ani de zile, ei fiind majoritari , de când au părăsit FNME, au negociat prost, foarte prost, și vor negocia la fel de prost și la viitorul CCM 2018-2020.

Dezbinare

„Arunca tot timpul vina pe cei din SNLO, si o spun cu atâta nonsalanta, ca ei nu vor sa dea bani din bugetul companiei pentru creșteri salariale la cei veniti din SNLO, ca salariatii pe care ei ii reprezintă in zonele Turceni și Jilț, Rovinari , au salarii mari și nu vor decât bonusuri pentru ei. Țin săi anunț pe aceasta cale, ca salariatii veniti din SNLO au cam același salarii cu cei din vechile Complexuri. Sunt atât de încuiati la minte, încât credem ca ei nu cunosc realitatea ca in carierele și termocentralele din zonele lor sunt foarte mulți salariati care s-ar fi încadrat pe acel ART 153. Sa nu fie oare salariati in aceste zone cu salariul minim pe funcții/meserii și noi sa fim in eroare? Au reușit Marciuc, Caldaruse și Iovan sa le crească salariile celor ce au ocupat alte funcții in ultimii ani, si sa reducă discrepantele salariale între ei, și au același salariu ca si colegii lor mai vechi pe aceste funcții? Noi nu credem și după cum putem vedea pe unii nu-i interesează de salariatii defavorizați din ori ce zona a CE Oltenia ar fi aceștia .Se pare ca cineva ne vrea dezbinați, da am zis bine, DEZBINATI, și cred ca asta ii avantajează pe unii PRESEDINTI ai sindicatelor, dar și pe cei ce ne conduc la nivel de companie”, potrivit Sindicatului Liber EMC Roşia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com