Norma de hrană ajunge la 33 de lei la SJU

Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.

Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi.

Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dnei. dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică.

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com