Noi restricții adoptate în Gorj din cauza COVID

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj din data de 22 octombrie 2020, a fost adoptată Hotărârea nr. 37, prin care, având în vedere că rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, în localitatea Polovragi, este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru 14 zile începând cu data de 23.10.2020, se dispun următoarele măsuri:
1.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
2.Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
3.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
4.Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.
Totodată, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și în baza adreselor avizate de Inspectoratul Județean Școlar Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, se aprobă:
– organizărea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Alexandru Ştefulescu Târgu Jiu, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020
– aprobă organizărea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Ion Vîlceanu Dragoteşti, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020
– organizărea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Sâmbotin, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.
– organizărea activităţilor didactice la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial şi pentru clasele a XI-a şi a XII-a profesional, începând cu data de 21.10.2020.
– organizărea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Ioneşti, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.
– organizărea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Polovragi, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.

În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.

Facem încă o dată apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com