Noaptea Muzeelor, organizată şi la Centrul Cultural din Arcani

Primăria și Consiliul Local al Comunei Arcani prin Centrul Cutural al ,,Văii Jaleșului – Profesor Grigore Pupăză,,  participă la evenimentul cultural ,,Noaptea Muzeelor 2019,, în data de 18 Mai 2019 orele 15.00- 24.00.

Copii, părinți, bunici și public interesat, vă asteptăm, cu drag, să treceți pragul Centrului Cultural al ,,Văii Jaleșului – Profesor Grigore Pupăză,, pentru a ne cunoaște istoria și tradițiile. Centrului Cultural are patru săli în care sunt expuse documente scrise, inscriptii, numismatică, icoane, manuale școlare, unelte legate de ocupațiile locuitorilor, ceramică, costume populare, o  moară și o pivă, o colecție de stâlpi sculptați, precum și reconstituirea interiorului casei bicelulare, tipică în trecut în Arcani: o odaie numită casa de foc, cu vatră și camiță.

Cu aceasta ocazie se vor organiza și ateliere de creație, jocuri distractive, iar Ansamblul Folcloric ,,Florile Jaleșului,, din comuna Arcani va susține un spectacol de dans popular incepand cu ora 16.30.

Intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul primăriei www.comuna-arcani.ro  și pagina de facebook Primaria Arcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com