Negocieri de urgenţă la CEO între sindicate şi administraţie, după modificarea Codului fiscal

Conducerea Complexului Energetic Oltenia(CEO) ar trebui să înceapă de urgenţă negocieri cu sindicatele, ca urmare a modificărilor aduse legislaţiei! Cel puţin aşa reiese din noua legislaţie fiscală. Aceasta prevede declanşarea de negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului Fiscal. Noua legistaţie vizează modificări esenţiale în privinţa impozitării veniturilor şi mai ales legat de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. În acest sens se poate discuta dacă vor exista sau nu scăderi de lefuri. Codul fiscal se va aplica de la 1 ianuarie 2018.

ITM a recomandat demararea de negocieri colective  

„Potrivit art. VII din OUG din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 902 din 16 noiembrie 2017, în perioada 20 noiembrie 2017 – 20 decembrie 2017, angajatorii au obligaţia de a iniţia negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal, începând cu 01 ianuarie 2018, prin OUG 79/2017. Procedura este obligatorie pentru toate categoriile de angajatori, indiferent de numărul de salariaţi, conform modificărilor aduse Legii 62/2011 a dialogului social prin ordonanţa mai sus menţionată, a precizat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu. De asemenea, s-au modificat şi termenele de iniţiere şi de finalizare a negocierilor colective, perioada de referinţă fiind 20 noiembrie 2017-20 decembrie 2017”, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Federaţia Naţională Mine Energie Oltenia chiar a semnalat acest aspect săptămâna trecută conducerii Ministerului Energiei. Prin urmare, la nivel naţional s-a transmis recomandarea demarării de negocieri colective în toate companiile, indiferent de numărul de salariaţi.

2 comentarii la „Negocieri de urgenţă la CEO între sindicate şi administraţie, după modificarea Codului fiscal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com