Muniție din al Doilea Război Mondial, găsită la Tetila

Ieri, 22 septembrie 2020, în jurul orei 18:30, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean semnala faptul că pe un teren din apropierea orașului Bumbești – Jiu, satul Tetila a descoperit mai multe elemente de muniție.
O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgență la fața locului, iar în urma cercetării terenului au fost descoperite 27 bucăți focoase de diferite calibre, 4 proiectile explozive de calibrul 57 mm, precum și un corp proiectil de calibru 76 mm, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial.
„Echipa pirotehnică a ridicat muniția în vederea depozitării și distrugerii controlate. Zona a fost cercetată amănunţit de către colegii noștri, pentru a se asigura că nu mai există elemente de muniţie rămase neexplodate.
Atragem atenția cetățenilor asupra pericolului, situațiilor de urgență grave sau a tragediilor pe care le pot genera manipularea necorespunzătoare a muniției rămasă neexplodată.
Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniție sunt rugate să nu le atingă și să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112.”, potrivit iSU Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com