Muncitori „la negru” pe un șantier din Târgu Jiu

Doi muncitori, care prestau activitate pe șantierul unui imobil în construcție din muncipiul Târgu-Jiu, fără a avea încheiat contract individual de muncă cu angajatorul, au fost depistați, ieri, 27.04.2020, în timpul unui control al inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Angajatorul a fost sancționat cu suma de 40.000 de lei, la care se adaugă alte două sancțiuni în valoare totală de 8.000 de lei pentru nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă.
Săptămâna trecută, tot în domeniul construcțiilor, un bărbat aflat în șomaj tehnic a fost depistat, în urma unui control, desfășurând activitate în comuna Baia de Fier, pe șantierul unei agropensiuni. De asemenea, angajatorul a fost sancționat cu amendă în sumă de 20.000 de lei.
”În perioada 21.04.2020-24.04.2020, inspectorii de muncă au efectuat opt controale, fiind aplicate, pentru deficiențele constatate, amenzi în valoare de 34.000 de lei și dispuse 22 de măsuri, obligatorii în sarcina unităților verificate.
Deși este o perioadă dificilă pentru toată lumea, acest lucru nu este o scuză pentru ca angajatorii să nu respecte prevederile legale în relațiile de muncă cu salariații și nici să le pună în pericol viața prin neasigurarea condițiilor optime de desfășurare a activității”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com