Muncitori „la negru” în Hala de Carne din Piața Centrală din Târgu Jiu

Patru angajatori care foloseau în activitate cinci persoane fără forme legale de angajare au fost sancţionaţi, săptămâna trecută, cu amenzi în valoare totală de 100.000 de lei, în urma acţiunilor întreprinse, în perioada 27.01.2020-31.01.2020, de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă. Cea mai mare amendă, 40.000 de lei, a fost aplicată unui angajator care comercializează carne, două persoane fiind depistate în timp ce munceau pentru acesta fără a fi încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă.

Doi dintre cei patru angajatori sancţionaţi îşi desfăşoară activitatea în domeniul carmangeriilor, iar alţi doi în cel al spălătoriilor auto.

„În perioada amintită, inspectorii de muncă au efectuat, în total, 44 de controale care au vizat atât relaţiile de muncă, cât şi securitatea şi sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 151.000 de lei şi dispuse 134 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. (comunicat ITM)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com