Muncă „la negru” la Târgu Jiu

În perioada 28 noiembrie-09 decembrie 2022 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 58 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 103.000 lei și dispuse 48 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
În acest interval de timp, o persoană a fost depistată de către inspectorii de muncă, pe raza Municipiului Târgu-Jiu, în timp ce presta activitate ca muncitor necalificat în beneficiul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 20.000 lei.
„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că, întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidenta Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com