Muncă „la negru” în Rovinari

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari și Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari, cu sprijinul de specialitate al I.T.M. Gorj, au desfășurat o acțiune pe raza localității, în vederea identificării și combaterii cazurilor de prestări servicii, fără forme legale de angajare.

Astfel, în orașul Rovinari, la un punct de lucru al unei societăți comerciale, unde se efectuează lucrări de construcţie a unei staţii peco, au fost identificate șapte persoane, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că două persoane efectuau lucrări, fără contract individual de muncă, cu angajatorul.

Cu ocazia verificării unei alte societăţi comerciale, care efectua lucrări de construcţie a unui bloc, pe raza localității Rovinari, polițiști împreună cu reprezentanți ai I.T.M. Gorj au constatat faptul că două persoane efectuau lucrări, fără a avea contract individual de muncă. Având în vedere acest fapt, reprezentantul societății a fost invitat la sediul I.T.M. Gorj, în vederea luării măsurilor legale, pentru nerespectarea prevederilor  H.G. 500/2011.

De asemenea, au mai fost controlate alte trei societăți comerciale, la angajatori din domeniul construcțiilor și au fost verificate alte 33 de persoane în evidența REVISAL, fiind identificate mai multe încălcări ale legislaţiei privind protecţia muncii. Administratorii societăților comerciale au fost invitați la sediul I.T.M. Gorj  în vederea stabilirii cu exactitate a încălcărilor privind legislația muncii.

Obiectivul general al acțiunilor a fost acela de a diminua consecințele negative, sociale și economice, care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com