Munca la negru, folosită pentru renovarea unui hotel din Târgu Jiu

O societate comercială care efectuează lucrări de amenajare spaţii de locuit într-un fost hotel din municipiul Târgu-Jiu a fost depistată, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, folosind în activitate două persoane fără a avea încheiate cu acestea contracte individuale de muncă. Angajatorul riscă amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru fiecare persoană în parte, sancţiunile urmând a fi aplicate, după definitivarea controlului, în această săptămână, la sediul inspectoratului. Lucrările se desfăşoară la fostul Hotel Laguna din municipiu.

De asemenea, în urma unui control efectuat în cartierul Polata al municipiului Târgu-Jiu, un crescător de animale a fost sancţionat cu 20.000 de lei pentru angajarea fără forme legale a unui cioban.

Acţiunile întreprinse de către inspectorii de muncă au fost organizate cu sprijinul I.P.J. Gorj.

“Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în privinţa Securităţii şi Sănătăţii în Muncă au aplicat, în aceeaşi perioadă, o sancţiune în valoare de 3.500 de lei la o societate comercială din domeniul prelucrării primare a lemnului. Acţiunea face parte dintr-o serie de controale ce se vor desfăşura în acest domeniu, până la sfârşitul anului, în cadrul unei campanii naţionale iniţiate de către Inspecţia Muncii. Până în prezent şapte angajatori din teritoriu au fost verificaţi, fiind aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Tot ca urmare a derulării la nivelul judeţului a unei campanii naţionale denumită “Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”, I.T.M. Gorj împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, au desfăşurat, pe parcursul mai multor luni, mai multe activităţi în care au fost implicate 12 licee şi colegii şi aproximativ 500 de elevi. Campania a inclus şi organizarea unui concurs judeţean pe teme de securitate şi sănătate în muncă la care au participat 22 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com