Motrenii ar putea rămâne fără căldură dacă nu își plătesc datoriile

Locuitorii din Motru ar putea să nu primească agent termic, dacă nu își achita debitele. Compania nu are fonduri pentru a cumpăra cărbune.

„Având în vedere comentariile, din mediul on-line, ne vedem obligați să informăm beneficiarii sistemului de încălzire centralizat, asupra situației actuale pentru pregătirea de iarnă.

Astfel unitatea noastră se confruntă cu 2 probleme:

 

  1. În urma verificărilor la presiune, efectuate pe magistrala de agent termic, s-a constatat o pierdere pe porțiunea de magistrală ce trece pe sub clădirea magazinului de fructe și legume situat în centrul orasului, lângă magazinul „La Provincia”.

Deși am încercat o înțelegere amiabilă cu proprietarul acestui magazin, nu am găsit înțelegere, urmând să găsim o soluție legală și rapidă de rezolvare.

 

  1. Periodic am solicitat asociațiilor de proprietari(principalii noștri beneficiari și datornici) să întreprindă măsuri de recuperarea debitelor pentru a putea achiziționa combustibilul necesar pornirii, combustibil pe care unitatea noastră trebuie să-l plătească în avans, asociațiile nu au reușit să se mobilizeze.

 

Ultima solicitare a fost făcută prin adresa nr.7976/20.09.2021 pe care o anexăm pentru informare.

Tot pentru informarea dumneavoastră atașăm lista datoriilor pe fiecare asociație de proprietari precum și sumele achitate de fiecare asociație  în luna octombrie.

Înțelegem nemulțumirea, celor care au datoriile achitate la zi, însă, trebuie să înțelegeți că funcționarea fiecărei societăți depinde de existența sumelor disponibile pentru achiziționarea celor necesare.

Apreciem faptul că populația este informată ,cu privire la drepturile sale, însă acestea trebuie corelate cu respectarea obligațiilor.

În acest sens, contractul între SC.UATAA MOTRU SA. și beneficiari prevede achitarea facturilor la 45 zile de la emitere, lucru pe care reprezentanții asociațiilor de proprietari, care sunt aleșii proprietarilor și reprezintă interesele acestora, nu îl respectă.

Conducerea SC.UATAA Motru SA.”, conform UATAA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com