Mixul energetic sau schema de ajutor, singurele soluții pentru CEO. A treia variantă echivalează cu un CEO mai mic

Doar două soluții viabile există în momentul de față în opinia unora dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia pentru salvarea companiei. Unul dintre aceștia, Manu Tomescu, este de părere că soluțiile pentru redresarea situației colosului energetic sunt: constituirea mixului energetic și schema de ajutor pentru companie. Acesta ar trebui să beneficieze însă de un aviz din partea Comisiei Europene.

Documentația nu trebuie însă să vorbească de acordarea unui ajutor financiar pentru Complexul Energetic Oltenia pentru a nu fi respinsă din start, ci de fonduri pentru investiții de mediu sau alte investiții care să eficientizeze activitatea și să reducă noxele. Mixul energetic rămâne o himeră pentru România, deși în multe state dezvoltate este în funcțiune.

Mai există și a treia variantă care are deja adepți. Este vorba de insolvența care ar schimba complet și definitiv situația Complexului Energetic Oltenia. Se vorbește despre închidere de capacități și concedieri de personal. Așadar, mineritul și termocentralele nu vor mai fi așa cum au mai fost după procedura insolvenței și se va ajunge la un complex mai mic. O astfel de companie va produce mai puțin, deci va achita mai puține certificate de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com