Mixul energetic ar fi salvat CEO de tăvălugul CO2 şi noile condiţii de mediu

Politicienii au promis în ultimii ani la ultimele alegeri că vor face totul pentru înfiinţarea unei companii care să producă un mix de energie electrică. Este vorba în principal de punerea în comun în cadrul unei singure companii a termocentralelor pe cărbune şi a hidrocentralelor. Mixul energetic a rămas până acum o neruşinată  promisiune de campanie

Politicienii nu răspund pentru ce nu fac

Politicienii locali care au promis mixul energetic nu au răspuns în ultimii ani pentru neonorarea promisiunii. Nimeni nu a venit cu un plan clar, etapizat, privind constituirea mixului energetic. Ideea a fost abandonată treptat, pentru ca la un moment dat să se avanseze teoria că mixul energetic nu mai este de ceva vreme de actualitate. Fie că Hidroelectrica va fi privatizată, fie că societatea din Oltenia va fi scoasă pe Bursă sunt explicaţii care nu justifică minciuna politicienilor care au adunat voturi de la mineri şi de la energeticieni cu tema de campanie a mixului energetic. De la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia au trecut aproape cinci ani.Era vreme să fie constituit mixul energetic în cei 6 ani de zile şi altfel ar fi fost poate situaţia astăzi, când viitorul energiei  pe cărbune este pus din nou sub semnul întrebării din cauza preţului certificatelor de CO 2 şi a altor factori cum ar fi noii indicatori de mediu.

Manta de vreme rea

În mod normal politicienii care au promis mixul energetic ar trebui să plece şi să lase locul altora, nu să spună că nu se pate face. Mixul energetic ar fi fost o manta de vreme rea pentru Complexul Energetic Oltenia.

One thought on “Mixul energetic ar fi salvat CEO de tăvălugul CO2 şi noile condiţii de mediu

  • 12 mai 2018 la 14:12
    Legătură permanentă

    Mixtul energetic poate fi facut doar cu toate firmele producatoare de energie pe zona Oltenia, iar CEO sa se reorienteze catre investitii parcuri eoliene, fotovoltaice… mai plimbativa prin tarile care renunta treptat la carbune,… vedeti ele ce fac? In CEO ar trebui sa fie departamente Termo, hidro, foto, eolian, hidocarburi, … energie verde care sa acopere certificatele necesare.
    Cum se face din punct de vedere legal… nu stiu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com