Mitrescu: Luăm banii în instanţă de la CEO şi tot nu rămânem fără majorările salariale. Weber zice că vor fi bani

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu concep să nu beneficieze de creşterile de salarii obţinute în urma protestelor din carierele miniere din judeţ. Este vorba de 1000 de lei pentru muncitori, 700 de lei pentru conducătorii de formaţii de lucru şi 500 de lei pentru şefii de sector şi alte categorii de şefi.

Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului “Energia” Rovinari, a declarat că este foarte important ca toate drepturile castigate să fie trecute într-un act adiţional la contractul colectiv de muncă. Acesta va trebui să fie depus şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Ulterior, va fi treaba administraţiei să achite salariile majorate şi celelalte drepturi, precum tichetele de vacanţă şi nu a sindicatelor, să facă rost de fonduri.

În cazul în care vor fi probleme cu achitarea drepturilor se va ajunge chiar la instanţa de judecată. Efortul financiar pe care îl face Complexul Energetic Oltenia cu majorările actuale este de 140 de milioane de lei.

Weber spune că vin și banii

200 de miliarde de lei vechi la dispoziția CE Oltenia

Pentru că unii sunt îngrijorați de ceea ce fac eu sau ce au făcut parlamentarii PSD de Gorj pentru CE Oltenia, vreau să amintesc doar de ultima inițiativă, o lege intrată în vigoare de la începutul acestui an, care scutește compania de la plata Certificatelor Verzi. Astfel, în cazul energiei folosite pentru producția proprie, CE Oltenia economisește peste 200 de miliarde de lei vechi, anual. Nu mai amintesc acum de alte legi sau Hotărâri de Guvern, promovate și susținute de către parlamentarii PSD din Gorj.
În ceea ce privește cei 2% pe care companiile din energie ar trebui să-i plătească la începutul anului, doresc să-i liniștesc pe toți cei care au început să inventeze scenarii, care de care mai fascinante, că am discutat personal cu cea mai autorizată persoană, domnul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Dânsul m-a asigurat că CE Oltenia nu trebuie să-și facă griji pentru această taxă, existând deja o soluție pentru rezolvarea acestei probleme.
Am ținut să aduc aceste precizări fiindcă există persoane care tot încearcă să lanseze false teme de dezbatere, pe acest subiect deja clarificat.
Cum văd eu, sincer, toată agitația creată în jurul acestui subiect?
“După război mulți viteji se arată”., potrivit deputatului de Gorj, Mihai Weber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com