Ministrul Energiei le promite altora ce a proms și la CEO: Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le promite altora ce a proms și la CEO: Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Este afirmația făcută în contextul situației grave de la Alro Slatina. Acolo unde prețurile mari la gaze au pus pe butuci fabrica.

„Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producţia”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul Energiei a subliniat că Guvernul va asigura o predictibilitate pe termen lung a preţului la energie pentru consumatorii industriali.

„Totodată, alături de colegii din Guvern la sfârşitul anului am modificat cadrul legislativ cu privire la posibilitatea încheierii contractelor Bilaterale bursiere şi extrabursiere. Mai mult chiar, companiile producătoare de stat au obligaţia ca minim 40% din producţie să o vândă în afara pieţelor PZU, ID şi echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali. În plus, vom asigura o predictibilitate a preţului pe termen lung. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a adăugat Virgil Popescu.

Sindicatele din cadrul SC Alro SA au anunţat pentru joi acţiuni de protest în faţa Prefecturii Slatina, în contextul situaţiei create pe fondul creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale.

„Atragem din nou atenţia factorilor de decizie că odată închise procesele de producţie, fie şi parţial, redeschiderea lor este extrem de costisitoare. Astfel, dacă nu se găsesc rapid soluţii pentru continuarea activităţii, locurile de muncă pierdute au toate şansele să rămână pierdute, cu toate consecinţele ce decurg de aici: sărăcie şi şomaj, pierderea de competenţe formate, efecte economice în lanţ în regiune”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel ALFA, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com